Het geluk van Limburg raakt Frans Timmermans persoonlijk:

”Het gedeelte dat mij het meest ontroerde is het gedeelte dat over ‘sjtub’ gaat, over stoflongen. Omdat ik dat van heel nabij met mijn opa heb meegemaakt. Ik hoorde hem bijna weer naar lucht happen.”


Pieter Jan Hagens (EenVandaag) is lovend over Het geluk:

”Ik vond het een prachtig boek. Hoe ze de levensgeschiedenis van Jack verweeft met het grote verhaal van de mijnen, die benauwde wereld van kerk en vakbond – én ik wist niet dat ze zo mooi kon schrijven. Dit boek is voor iedereen die geïnteresseerd is in de recente Nederlandse geschiedenis.”


Pieter Jan Hagens leest zijn favoriete passage voor uit Het geluk: Sjaakie en tante Hanna op pad in een hagelnieuwe V&D.


Remy van Heugten, regisseur en winnaar van 4 Gouden Kalveren voor Gluckauf, is vol lof over de sprekende passage over Lucifer.


Over Het Geluk van Limburg zegt Van Heugten:

”Een geweldig boek. Alle puzzelstukjes van de Mijnstreek maakt zij tot één geheel. Vooral de vader-zoonrelatie die Marcia Luyten telkens beschrijft, het continue tegenhouden van Jack, is heel aangrijpend om te lezen. Ik zag het vroeger overal om mij heen.”


Hoofdpersoon Jack Vinders over Het geluk:

”In dit boek staat mijn leven zwart op wit, en zo goed beschreven. Dat maakt het nog meer waard dan het al was.”


Petra Stienen:

”2015 – waarom weet ik dit nu pas? Ik hoop dat dit een bestseller wordt.”


Petra Stienen (D66) leest haar favoriete passage voor over Bertus Aafjes.


Jan de Wit (voormalig Tweede Kamerlid):

”De passie en empathie die Marcia Luyten opbrengt is prachtig om te lezen.”


Riet de Wit, voormalig wethouder van de Gemeente Heerlen, leest een passage voor over mijnbeambte Wiel. Een passage die ook op haar netvlies staat gebrand: de uitzichtloze, bittere toekomst die mijnwerkersgezinnen stond te wachten na de mijnsluitingen.